Piggy Riches

Piggy Riches recension & sammanfattning

Är det en spelautomat som bjuder på både glamour och rikedomar i kombination med en fantastisk spelstund du söker, är Piggy Riches absolut spelautomaten för dig. Här får du följa med på ett spinnäventyr i äkta glamour och det är självaste herr och fru Gris som välkomnar dig in i familjens vackra herrgård. Här är det ingen lerrullning som gäller utan endast den finaste och dyraste champagnen. Med mängder av sköna inslag och roingivande spelrundor tycker vi absolut att denna NetEnt slot är värd att spelas.

När vi första gången provspelade Piggy Riches slot blev vi glatt överraskande. Spelet inbjöd till en varm och underhållande stämning redan från första snurr – och visade sig bjuda på både det ena och det andra under spelets gång. Utöver underhållande funktioner är spelautomaten självklart utvecklad på bästa möjliga vis och du får här uppleva både design, grafik och ljudbild i högsta klass.

Uppbyggnad och RTP av Piggy Riches

Piggy Riches slot är i grunden en ganska klassisk spelautomat som är uppbyggt av 5 hjul och 3 rader. Här är det 15 vinstlinjer som gäller och du kommer stöta på både det ena och det andra när kommer till bonusfunktioner och underhållning. Med en återbetalningsprocent på 96.38 är Piggy Riches en mycket attraktiv spelautomat. Utöver en hög RTP har sloten även en medium volatilitet.

Gristema på schemat

Temat för denna NetEnt automat kanske du redan hör på namnet – grisar. Dock talar vi inte om de traditionella herrgårdsgrisarna som gärna rullar sig i lera och äter vad som än kommer i dess väg. Nej – nu talar vi om sofistikerade och välbärgade grisar som enbart lever efter högsta möjliga standard.

I spelet välkomnas vi in av herr och fru Gris i deras legendariska herrgård och vad vi får uppleva här är något alldeles magnifikt. Med vinstsymboler som är av högsta klass och höga vinstutdelningar kan vi inget annat än säga att Piggy Riches spelautomat är en ”svinrik” slot för dig som söker stora vinster men framförallt – en rik spelupplevelse.

Spelregler för Piggy Riches

Precis som vilken annan spelautomat som helst, inbjuder även Piggy Riches till okomplicerade och underhållande spelregler. Det hela går som alltid ut på att du ska göra din insättning och börja snurra. I spelautomaten kommer du först kunna justera dina insatser genom att ställa in insatsnivå och myntvärde. Bland de olika insatsnivåerna kan du välja nivå mellan 1 – 10 och myntvärdena ligger på mellan 0.01 upp till 0.5. När du sedan är nöjd med dina inställningar, och när det är dags att dra igång ditt spel, kan du välja mellan att göra detta manuellt eller att spela via Piggy Riches Autoplay. Med autospinsfunktionen kan du välja mellan 10 upp till 1000 spinomgångar.

Insatsnivå, myntvärde och vinstsymboler

Som ovannämnt kan du välja mellan 10 olika insatsnivåer samt 6 olika myntvärden. Inställningarna av dessa olika nivåer och myntvärden kommer självklart att påverka utfallen för de olika vinsterna – en lägre spelnivå innebär lägre utbetalningar medan en svårare/högre spelnivå betalar ut högre vinstsummor. Önskar du köra på maxinsatsen redan från start kan du välja klicka på funktionen ”Maxinsats” till höger om den manuella spinnfunktionen (cirkeln).

Under spelets gång kommer du att stöta på ett flertal olika symboler och funktioner. Bland vinstsymbolerna kommer du att finna tio olika symboler av lågt värde samt symboler av högsta värde. Utöver dessa vinstsymboler kommer även två extra symboler av herr och fru gris att förekomma. Dessa representerar Scatter samt Wild (mer om dessa bonussymboler finner du längre ned), men fru gris betalar även ut en längre vinstsumma.

Lågvinstsymboler

 • Nummer 10
  3 x symbol = 5 mynt
  4 x symbol = 10 mynt
  5 x symbol = 50 mynt
 • Bokstaven J
  3 x symbol = 5 mynt
  4 x symbol = 15 mynt
  5 x symbol = 60 mynt
 • Bokstaven Q
  3 x symbol = 5 mynt
  4 x symbol = 20 mynt
  5 x symbol = 75 mynt
 • Bokstaven K
  3 x symbol = 10 mynt
  4 x symbol = 25 mynt
  5 x symbol = 100 mynt
 • Bokstaven A

3 x symbol = 15 mynt
4 x symbol = 50 mynt

5 x symbol = 125 mynt

Medelvinstsymboler

 • Spargrisen
  3 x symbol = 15 mynt
  4 x symbol = 75 mynt
  5 x symbol = 200 mynt
 • Plånboken
  3 x symbol = 20 mynt
  4 x symbol = 75 mynt
  5 x symbol = 400 mynt
 • Nyckeln
  3 x symbol = 20 mynt
  4 x symbol = 125 mynt
  5 x symbol = 750 mynt
 • Kreditkorten
  3 x symbol = 25 mynt
  4 x symbol = 150 mynt
  5 x symbol = 1000 mynt
 • Pengapåsarna
  2 x symbol = 5 mynt
  3 x symbol = 25 mynt
  4 x symbol = 300 mynt
  5 x symbol = 2000 mynt

Bonusfunktioner och free spins i Piggy Riches

I Piggy Riches förkommer inga bonusspel utan istället har man lagt allt fokus på att erbjuda både Wilds och freespins-funktioner – som gör ditt spelande till något extra.

Wild

I sloten är det Herr Gris som står för Wildsymbolerna. Som alltid ersätter Wildsymbolerna alla andra symboler under spelets gång, med undantag från Scattersymbolerna. När du snurrar hem Wildsymboler på en insatslinje kommer vinsterna att tredubblas.

Scatter & free spins

Om Herr Gris står för Wildsymbolerna står självklart Fru Gris för Scatter. Vid en vinstkombination med Scatter betalar den välbärgade och ståtliga Fru Gris ut den totala insatsen x den angivna multiplikatorn. Den högsta möjliga multiplikatorn är x6 och vinster från Scatter kan enbart inträffa under huvudspelet.

Det är självklart även fru Gris och hennes Scattersymboler som ger free spins. Spinner du hem 3 eller fler av Scattersymbolerna i huvudspelet tilldelas du free spins. Som högst kommer du kunna hämta hem 28 free spins och för varje Scatter du får under freespins-rundan, tilldelas du ytterligare free spins.

 • Fru gris

2 x symbol = 2 mynt

3 x symbol = 4 mynt (+ free spins)

4 x symbol = 15 mynt (+ free spins)

5 x symbol = 100 mynt

Provspela Piggy Riches gratis

Är du nyfiken på NetEnts spelautomat Piggy Riches kan du här hos oss på SpelLandet online casino provspela sloten helt gratis. Helt utan konto och registrering kan du nu öppna upp spelet och gratis via dess demoversion. Känner du sedan att Piggy Riches är sloten för dig, kan du närsomhelst gör en insättning via ditt BankID och börja spela med riktiga pengar samma stund.

Hedvig Persson

Hedvig Persson

Hedvig är en glädjespridare med mycket energi. Hennes sysselsättning är IT design, men det finns även ett stort intresse av spel. Slots som tilltalar Hedvig mest är de med mycket action, det ska hända mycket när man spelar.

Piggy Riches
4.85 besökarröster

Piggy Riches slot info:

LabelValue
Tillverkare:NetEnt
Utgivningsår:2010
Speltyp:Video slot
Volatilitet:Medium
RTP:96.38%
Hjul:5
Vinstlinjer:15
Min / Max Bet:0.01 / 0.5
Jackpott:x2000
Bonus Runda:Nej
Free Spins:Ja
MultipliersYes