Jack Hammer

 

Jack Hammer recension och sammanfattning

Att spela Jack Hammer slot är lite som att kliva rakt in i en serietidning i retroperspektiv. Här inbjuds du till en väldesignad och välgenomtänkt spelautomat, med både god grafik och stämningsfylld ljudbild. Med möjligheten att vinna upp till 750 000 mynt, motsvarande €250 000, känns spelautomat dessutom högst lockande. Dock var de självklart inte vinstsumman som lockar oss att provspela Jack Hammer. Vi hade sedan tidigare hört mycket gott om spelautomaten och bestämde oss för att ge denna ett eget omdöme och skapa en egen Jack Hammer recension.

När vi för första gången provspelade NetEnts ikoniska spelautomat Jack Hammer, från 2010, blev vi helt sålda. Spelautomaten inbjöd verkligen till det lilla extra vi söker när vi spelar slots online. Från en unik spelplan, där varje hjul och symbol är oberoende av varandra, skapas en extra spänning som är svårt att inte uppskatta. Med ett flertal intressanta bonusfunktioner, såsom Sticky Win, Free Spin och de traditionella Wild, anser vi att Jack Hammar absolut är en spelautomat som bör toppa listorna.

Jack Hammer är med andra ord en spelautomat som inbjuder till mycket action och nöje. Med en procentuell RTP på 96,96% är det ingen som går missnöjd. Dock är Jack Hammer inget för dig som söker efter en mer traditionell spelautomat eftersom varken uppbygganden, eller spelets olika bonusfunktioner, anses tillhöra de traditionella.

Jack Hammer – Uppbyggnad, regler och funktioner

Jack Hammer är en serietidningsinspirerad spelautomat som är uppbyggs med 5 hjul och 3 rader, 25 fasta insatslinjer. Här är det temana action, crime, good vs evil och retro som slår igenom. Det som skiljer spelautomaten från så många andra av NetEnts slotsspel är det faktum att varje vinstsymbolerna här är oberoende av varandra, vilket innebär att varje symbol snurrar olika. Istället för att det är fem hjul som snurrar kommer det här alltså att vara 15 olika symboler som snurrar i olika takt.

Insatsnivå och myntvärde

I Jack Hammer kan du enkelt ställa om spelets insatsnivåer och myntvärde så att spelet lämpar sig bättre efter din spelstil. Denna inställning kan du göra när som helst under spelets gång, och du kan dessutom ändra dessa efter behag.

När det kommer till insatsnivåer, erbjuder Jack Hammer spelautomat 10 olika nivåer. Här kan du alltså välja mellan att spela på nivå 1 upp till nivå 10, och skulle du vilja ändra detta under tiden kan du enkelt göra detta efter varje spelrunda. Även myntvärdet kan du enkelt ändra, och här är minsta myntvärdet 0.01 och högsta 1.

Bonusfunktioner och free spins

Jack Hammer är i vår mening något unik spelautomat när det kommer till. Under spelets gång kommer du nämligen stöta på en lite utstickande bonusfunktion som går under namnet Sticky Win. Bonusfunktionen är mycket givande och tillsammans med de mer traditionella Free Spins och Wild-funktionerna blir Jack Hammer och dess bonusfunktioner kompletta i våra ögon.

Sticky Win

I Jack Hammer aktiveras Sticky Win i samband med en vinnande insatsrad, eller när minst 3 free spins-symboler dyker upp på spelplanen. Sticky Win är en funktion som gör att vid en vinnande kombination kommer de vinnande symbolerna hållas kvar till nästa spinnomgång. Det vinnande symbolerna kommer alltså stanna samtidigt som de övriga hjulen fortsätter snurra. Funktionen kommer sedan att fortsätta verka till dess att nya eller högre vinster infaller, men när inga fler vinster uppstår, avaktiveras Sticky Win och de invunna mynten betalas ut.

Free Spin och Wild

När 5 eller fler Free Spin-symboler infinner sig i Jack Hammer kommer x antal free spins att aktiverad.  Vinsterna från Free Spins kommer att tredubblas (x3) under spelet du kan som högst hämta hem 30 free spins.

  • 5 x Free Spin-symbol = 10 free spins
  • 6 x Free Spin-symbol = 15 free spins
  • 7 x Free Spin-symbol = 20 free spins
  • 8 x Free Spin-symbol = 25 free spins
  • 9 – 15 x Free Spin-symbol = 30 free spins

När en Wild-symbol dyker upp i Jack Hammer kommer denna som vanligt att ersätt alla symboler. Till vanligheten ersätter självklart Wild-symbolen inte Free Spins-symboler, och samma regler gäller även i Jack Hammer spelautomat.

Jack Hammer slot RTP och volatiliteten

Jack Hammer har en mycket hög RTP på hela 96,96%, vilket innebär att du i teorin kommer att få tillbaka 96,96% av dina insatser i spelautomaten. Utöver att ha en hög RTP har Jack Hammer dessutom en låg volatilitet. För dig som spelare innebär detta lågt risktagande i from av mindre insatser och mer frekventa småvinster under spelets gång.

Hedvig Persson

Hedvig Persson

Hedvig är en glädjespridare med mycket energi. Hennes sysselsättning är IT design, men det finns även ett stort intresse av spel. Slots som tilltalar Hedvig mest är de med mycket action, det ska hända mycket när man spelar.

Jack Hammer
4.65 besökarröster

Jack Hammer slot info:

LabelValue
Tillverkare:NetEnt
Utgivningsår:2010
Speltyp:Videoslot
Volatilitet:Låg
RTP:96.96%
Hjul:5
Vinstlinjer:25
Min / Max Bet:0.01 / 500
Jackpott:x1000
Bonus Runda:Nej
Free Spins:Ja
MultipliersJa