Gonzo’s Quest

”1541 – utanför Perus kust. Spanska upptäckare är ute efter guld… Men Gonzo har egna planer.”

Gonzo’s Quest recension och sammanfattning

Följ med Gonzo på ett slotsäventyr utöver det vanliga i NetEnts storslagna slotsspel Gonzo’s Quest. Vi på SpelLandet har självklart tagit oss tillfälle i akt att provspela denna fantastiska spelautomat och ger dig här en genomgående och rättvis Gonzo’s Quest recension.

Gonzo’s Quest är en videoslots utvecklad av speltillverkaren NetEnt. Spelautomaten är uppbyggd av 5 hjul samt 3 rader och inbjuder till 20 fasta vinstlinjer. Sloten har en RTP på 96% och anses även ha en hög volatilitet. Den högsta myntvinsten ligger på 2500 mynt, men den totala jackpotten kan gå upp till €112 500. Till skillnad från många andra videoslots, där hjulet på sloten snurrar, kommer hjulen i Gonzo’s Quest slots istället att falla. Eftersom spelautomaten är uppbyggd på lite annorlunda vis kommer du därför att stöta på den unika spelfunktion Avalanche, men självklart kommer även de mer förkommande funktioner Multiplikatorn, Free Falls och Wilds att finnas. Att Gonzo’s Quest kommit att bli en av marknadens populäraste spelautomater är inget som förvånar oss. Från en väldesignad introduktionsvideo, som redan från start skapar en god stämning, till nervkittlande spelomgångar och fantastiska ljudeffekter är Gonzo’s Quest verkligen något utöver de vanliga bland spelautomater på nätet.

Så fungerar Gonzo’s Quest videoslot

Historia, tema och stämning

Gonzo’s Quest spelautomat baserar sig på den spanska äventyraren Gonzo i hans jakt efter förlorade staden av guld – Eldorado. När du startar Gonzo’s Quest slot kommer du först att få åskåda slotens introduktionsvideo, som utspelar på ett skepp utanför Perus kust. Precis lika välgjorda som NetEnts andra spelautomater, inbjuder även denna till en introduktionsvideo som är så mycket bättre än dess konkurrenter. Temat i Gonzo’s Quest sloten baserar sig i Perus djungel under 1500-talet och du kommer därför att få återse historiska symboler under spelets gång. Spelets stämning kommer ständigt att vara på topp främst tack vare den djungelinspirerade backgrundmusiken, men även tack vare självaste Gonzo som håller sig vid sidan av dig och hejar på.

Spelregler för Gonzo’s Quest

Spelreglerna för Gonzo’s Quest spelautomat är mycket simpla. Spelautomaten består utav, som övre nämn, 5 hjul, 3 rader samt 20 fasta insatslinjer. Sloten är uppbyggd i form av en fallande spelstil, vilket innebär att hjulen här inte kommer att snurra utan att falla under spelomgångarna. När du gör en insats kommer du i sloten att finna 1 till 5 insatsnivåer och 6 myntvärden. Myntvärdena är fördelade som 0.01 öre, 0.02 öre, 0.05 öre, 0.10 öre, 0.20 öre samt 0.50 öre. Om du önskar spela Gonzo’s Quest med maximal insats, kan du hoppa insatsinställningarna och istället klicka på MAXINSATS som du finner till höger om spelets spinnknapp. Vinsterna under spelets gång kommer att betalas ut när en vinnande kombination inträffar och enbart vid vinstlinjerna. Summan kommer att vara beroende på vilken symbol som den vinnande kombinationen bildats av, samt antalet symboler som finns in den vinnande kombinationen. I spelets finns det sju huvudsakliga vinstsymboler som kan bygga en vinnande linje. Symbolen med lägst värde kan betala ut upp till 50, medan symbolen med högst värde betalar ut 2500.

Gonzo’s Quest bonusfunktioner och free spins

I Gonzo’s Quest kommer du att stöta på tre bonusfunktioner. I spelet kommer självklart Wilds och Free Fall (spelets motsvarighet till freespins) att förkomma, men här är det främst den unika Avalanchefunktionen tillsammans med multiplikatorn som står för huvudnumret.

Avalanche-funktionen

Eftersom hjulen här inte snurrar som på en vanlig spelautomat, utan istället faller likt en lavin, har NetEnt etablerad den underhållande Avalanche-funktionen, en funktion som skapar mer spänning än tristess. Avalancherundan startar då en vinnande insatslinje aktiveras. Det som sker är att den vinnande kombinationen exploderar och försvinner för att sedan lämna plats för en andra Avalanche av symboler. Detta kommer sedan fortsätta till dess att det inte finns fler vinster. I samband med Avalanche-funktionen har NetEnt även valt att tillämpa den populära multiplikatorn. För varje vinst som sker kommer du att multiplikatorn att kika in i samband med Avalanche, och tillsammans skapar de stora möjligheter till höga vinster. När vinsterna dock är slut, återgår multiplikatorn till sin ursprungliga siffra X1.

  • Första Avalanche: x1 Multiplikator
  • Andra Avalanche: x2 Multiplikator
  • Tredje Avalanche: x3 Multiplikator
  • Fyra+ Avalanche: x5 Multiplikator

Free Fall och Wilds

Eftersom Gonzo’s Quest inte är uppbyggd med de traditionella hjulen som snurrar, har NetEnt valt att kalla freespins-rundorna för Free Fall – vilket helt klart är en bättre benämning på det hela. Free Fall-symbolerna inträffar enbart på första, andra och tredje hjulet och för att aktivera 10 Free Falls måste du få 3 Free Falls-symboler i rad på de förutbestämda hjulen. Även i Free Falls-läget kommer Avalanche att aktiveras. Vid vinst av free falls kommer samma process som vanlig att ske: för varje vinst under Free Falls-rundan kommer multiplikatorn öka i samband med en ny omgång av Avalanche.

  • Första Avalanche: x3 Multiplikator
  • Andra Avalanche: x6 Multiplikator
  • Tredje Avalanche: x9 Multiplikator
  • Fyra+ Avalanche: x15 Multiplikator

Självklart kommer även Wildfunktioner att finnas i Gonzo’s Quest som bonusfunktion. Dessa Wilds kommer att förkomma som frågetecken och, precis som majoriteten av dagens spelautomat, ersätter Wildsymbolerna alla typer av symboler under spelets gång.

RTP, Volatiliteten och vinster

I Gonzo’s Quest spelautomat är den teoretiska återbetalningen, RTP, på exakt 96%. Det innebär alltså att sloten i det långa loppet betalar tillbaka 96% av pengarna du satsat i spelet. Observera dock att detta är en teoretisk uträkning och kan därför se lite olika ut i praktiken. Utöver att ha en hög RTP anses även Gonzo’s Quest vara en spelautomat med hög volatilitet. Med hög volatilitet menar man att chansen till vinster inte är så höga, men när vinsterna väl slår in kommer dessa att bli mycket höga. Med andra ord: det kan gå ett tag mellan vinsterna, men när turen är framme blir dessa oansenligt högre än på en slot med låg volatilitet! Det högsta vinsterna som betalas ut sker under Free Fall-läget. Här kan du, om turen är på din sida, kamma hem upp till €112 500. För att göra detta krävs det dock att du spelar för maxinsats från start och att du lyckas ta dig ända fram till sista multiplikatornivån i Free Fall-rundan.

Hedvig Persson

Hedvig Persson

Hedvig är en glädjespridare med mycket energi. Hennes sysselsättning är IT design, men det finns även ett stort intresse av spel. Slots som tilltalar Hedvig mest är de med mycket action, det ska hända mycket när man spelar.

Gonzo’s Quest
4.76 besökarröster

Gonzo's Quest Slot

Gonzo’s Quest slot info:

LabelValue
Tillverkare:NetEnt
Utgivningsår:2010
Speltyp:Videoslot
Volatilitet:Medium/Hög
RTP:95.97%
Hjul:5
Vinstlinjer:20
Min / Max Bet:0.01 / 0.5
Jackpott:2500
Bonus Runda:Nej
Free Spins:Ja
MultipliersJa