Finn and The Swirly Spin

 

Finn and the Swirly Spin recension

Det var 2017 som NetEnt lanserade den Irlandsinspirerade spelautomaten Finn and the Swirly Spin. Spelautomatens spelplan är uppbyggd som en spiral och här är det 25 individuella hjul som visar de olika vinstsymbolerna. Med en RTP på 96,62 och med en volatilitet på låg/medel är detta ett spel som inbjuder till god utbetalning och lågt risktagande.

När vi för första gången hörde talas om spelautomaten Finn Swirly Spin blev vi högst nyfikna. Det var nämligen så att det ryktades om att spelautomaten inbjöd till något alldeles unikt, och det krävdes inte mycket för att få oss att ge spelautomaten Finn and the Swirly Spin en rejäl omgång.

Redan från första anblick var vi sålda. Spelautomaten inbjöd nämligen till en härlig design, inspirerad från den irländska naturen. Här var det berg, träd, bäckar och annan härlig natur vi fick åskåda, men framförallt – den irländska pysslingen Finn, som satt längst spelplanen vänstra sida och spelade en vacker melodi på sin flöjt.

När vi väl drog igång spelet, efter att noggrann ha kikar igenom spelets regler, fann vi spelets spiralliknande upplägg högst tilltalande. Dock var det självklart inte bara spelets upplägg som tilltalade oss. Utöver en unik spelplan inbjöd Finn nämligen även till 4 olika free spins-funktioner och ytterligare 4 slumpmässiga bonusfunktioner, som visade sig göra stor betydelse för spelet och dess totala spelupplevelse.

Free spins-funktionerna är kanske vår allra största favorit. Här gäller det att föra en nyckel från start till mitten av spelplanen, och lyckas man med detta, tilldelas man en freespins-runda. Det är dock inte lätt att hamna på free spins-funktionen eftersom mycket händer under spelets gång, men möjligheten finns och det är detta faktum som gör spelet så lysande.

Att få ner allt om Finn and the Swirly Spin i en och samma recension är nästintill omöjligt. Det finns så många funktioner och spelmöjligheter som vi inte riktigt har stött på i en spelautomat tidigare. Att försöka rättfärdiga alla dessa olika funktioner är lättare sagt än gjort. Dock kan vi med handen på hjärtat säga att Finn Swirly Spin av NetEnt absolut är en storvinnare och en av våra personliga storfavoriter inom spelautomater på nätet.

Finn and the Swirly Spin – Uppbyggnad, tema, regler och bonusfunktioner

Som en äventyrs- och sagoinspirerad spelautomat inbjuder Finn and the Swirly Spin till en unik spinnmekanik. Här har utvecklaren NetEnt valt att tänka utanför boxen och man har därmed gått ifrån både de traditionella sloten med snurrande hjul. Istället är spelautomaten uppbygg i form av en spiral med 25 olika rutor. Varje ruta visar separerat symboler, som är oberoende av varandra, och rutorna förflyttar sig som en spiral längst spelplanen.

Själva spelet och dess slutliga mål är att föra nyckeln genom spelplanen in till mitten. I början av varje spelomgång kommer nämligen en guldnyckel att finnas längst ner till vänster och när denna når mitten av spelautomaten kommer otrologa saker att ske. Självklart kommer även annat att hända på vägen till spelautomatens mitt, vilket gör spelet och dess uppbyggnad så enastående.

Slotens tema och musik

Själva spelet utspelar sig på den irländska landsbygden med gröna fält och kullar, uråldriga träd, berg och bäckar samt den berömda regnbågen. Själva spelplanen är designad som ett stenblock i granit och vid sidan av spelplanen sitter själva Finn, en irländsk pyssling, och spelar på sin följt.

När det kommer till musiken i spelautomaten är denna alldeles magiskt, rent ut sagt. Det är en mystik som verkligen förtrollar spelare och man känner sig både lugn och behaglig medan man spelar.

Den totala upplevelser av Finn and the Swirly Spin, med dess design, musik samt grafik, är verkligen enastående. NetEnt har återigen lyckats utveckla en spelautomat som verkligen lockar och även om temat kring de irländska pysslingarna och dess tur kan känna något använt, tar spelutvecklaren temat till en helt ny nivå.

Hedvig Persson

Hedvig Persson

Hedvig är en glädjespridare med mycket energi. Hennes sysselsättning är IT design, men det finns även ett stort intresse av spel. Slots som tilltalar Hedvig mest är de med mycket action, det ska hända mycket när man spelar.

Finn and The Swirly Spin
4.54 besökarröster

Finn and the Swirly Spin slot info:

LabelValue
Tillverkare:NetEnt
Utgivningsår:2017
Speltyp:Videoslot
Volatilitet:Låg/Medium
RTP:96.62%
Hjul:5
Vinstlinjer:10
Min / Max Bet:0.01 / 2
Jackpott:x500
Bonus Runda:Nej
Free Spins:Ja
MultipliersNej