Dragon Island

Dragon Island recension & sammanfattning

Är det fantasi och sagor du söker är NetEnts Dragon Island slot ett givet alternativ för dig. I denna förtrollande spelautomat kommer du nämligen att få följa med på ett fantastiskt slotsäventyr i äkta drakanda. Med jordens grundelement i fokus kommer du att få möta 5 av jordens mest eftertraktade drakar och även få chansen att kamma hem upp till 400 000 mynt.

När vi för första gången kikade in hos spelautomaten Dragon Island blev vi inte direkt imponerade. Spelautomaten, som har några år på naken, inbjöd egentligen inte till något utöver det vanliga – tänkte vi i alla fall till en början – och det kändes nästan motigt att slå sig ner och påbörja spelet. Dock fick vi sälja våra fördomar när det visade sig återigen att ”Skönhet kommer inifrån”.

Det första vi la märkte till när vi började med att justera vår insats var att spelet inbjöd till en ”Win Both Way”-funktion. En ”Win Both Way”-funktion, även kallad tvåvägsbetalning, innebär att en vinnande kombination kan ske båda håller – från vänster och från höger – och för oss som spelare innebär det alltså större vinstmöjligheter. Dock är ju denna funktion ganska vanlig och förkommer ganska ofta på dagens moderna spelautomater, så varför blev vi lite extra exalterande över just denna funktion? Jo, det som vi la märke till, och som vi anser vara ett stort plus, var det faktum att vi själva kunde aktivera och avaktivera funktionen som vi ville under spelets gång. Vi kunde alltså när som helst stänga av tvåvägsfunktionen och enbart få vinster från vänster till höger, och sedan slå på funktionen när som helst.

Det andra som vi även la märke till var det faktum att spelet inbjuder till två Wild-symboler. Eftersom Win Both Way har en så stor betydelse i sloten har NetEnt valt att använda sig av två Wilds. Den ena är en vanlig Wild, som verkar på vanligt vis, medan den andra är en Golden Wild som har en multiplikator på upp till 8x. Denna Golden Wild är kopplad till Win Both Way, så stänger du av denna kommer du bara finna den vanliga Wild-funktionen.

Slutligen. Något som vi verkligen uppskattade med Dragon Island spelautomat är dess frihetskänsla och spelmöjligheter. Här får du friare insatsmöjligheter där du kan justera antal spellinjer och nivå, justering av myntvärde samt om du vill spela med ”Win Both Ways” eller inte. Du får här alltså fyra olika inställningar att arbeta med som påverkar insatserna och utdelningarna – det är något vi inte alltid stöter på i en spelautomat online. Så är du petig med dina insatsinställningar och gillar många valmöjligheter (och självklart temat kring drakar, fantasi, element och mystik samt mängder av freespins och Wilds) så kommer Dragon Island garanterat att vara dig till lags.

Handling, tema och grafik

I Dragon Island har NetEnt fokuserat på att fånga drakarna mytologiska mystik och man har tilldelat varje drake sitt egna element. Genom spelet kommer du alltså att möta de olika drakarna i element såsom, himmel, jord, vatten, gräs och eld och själva äventyret utspelar sig på drakarnas klippiga Ö. Med en mystikrik, och kanske till och med lite djungelinspirerad musik, har NetEnt sätta pricken över i:et när det kommer till en god stämning och slotens visuella upplevelse är inbjuder till både mystik och rik grafik.

Uppbyggnad och RTP av Dragon Island

Spelautomaten Dragon Island är en NetEnt tillverkas slot och inbjuder till en RTP på 96.84%, vilket är en ganska normalhög återbetalningsgrad för en spelautomat.

Utöver att inbjuda till en hög RTP, är Dragon Island en traditionellt uppbyggd videoslots med 5 hjul och 3 rader. Här är det 15 vinstlinjer som gäller, och du kan själv välja om du vill spela med eller utan ”Win Both Ways”-funktionen under spelets gång.

Spelregler för Dragon Island online slots

Spelreglerna för Dragon Island slot är inte svårare än hos någon annan spelautomat. När du startar spelet kommer du först att kunna göra dina insatsjusteringar. Här kommer du kunna välja mellan att spela med 1 – 15 vinstlinjer, 1 – 10 nivåer samt med myntvärden från 0.01 upp till 0.5. Utöver dessa mer traditionella inställningar kommer du även kunna välja om du vill spela med eller utan Dragon Islands ”Win Both Ways”-funktion, samt om du önskar spela på Autoplay eller manuellt. Är det maxinsats du vill spela med, finns självklart även en funktion för detta.

Vinstsymboler och dess värden

I spelet kommer du att finna ett flertal olika vinstsymboler med olika värden. Här kommer lågvinstsymbolerna att illustrera nummer och bokstäver, medan högvinstsymbolerna illustrerar de olika drakarna i dess naturliga element. För att förtydliga symbolerna olika värden har vi delat upp dessa i lågvinstsymboler och högvinstsymboler.

Lågvinstsymboler

 • 10
  3 x symbol = 10 mynt
  4 x symbol = 30 mynt
  5 x symbol = 80 mynt
 • J
  3 x symbol = 10 mynt
  4 x symbol = 30 mynt
  5 x symbol = 80 mynt
 • Q
  3 x symbol = 15 mynt
  4 x symbol = 40 mynt
  5 x symbol = 90 mynt
 • K
  3 x symbol = 15 mynt
  4 x symbol = 40 mynt
  5 x symbol = 90 mynt
 • A
  3 x symbol = 15 mynt
  4 x symbol = 50 mynt
  5 x symbol = 120 mynt

Högvinstsymboler

 • Himmeldrake
  3 x symbol = 20 mynt
  4 x symbol = 100 mynt
  5 x symbol = 200 mynt
 • Havsdrake
  3 x symbol = 20 mynt
  4 x symbol = 150 mynt
  5 x symbol = 300 mynt
 • Gräsdrake
  3 x symbol = 40 mynt
  4 x symbol = 200 mynt
  5 x symbol = 500 mynt
 • Stendrake
  3 x symbol = 40 mynt
  4 x symbol = 300 mynt
  5 x symbol = 1000 mynt
 • Lavadrake
  3 x symbol = 60 mynt
  4 x symbol = 500 mynt
  5 x symbol = 2500 mynt

Win Both Ways-funktionen

Vi har nämnt det här ovan men nämner det igen. I Dragon Island har NetEnt valt att använda sig av en ”Win Both Way”-funktion som gör det hela så mycket roligare. Du kan själv välja om du vill spela med eller utan funktionen, och denna finner du längst ner till höger om spelskärmen. I början av spelet kommer denna funktion automatiskt att vara påslagen, men genom att klicka på denna stänger du av eller på denna.

Det som kan vara värt att ha i åtanken när du använder dig av denna funktion är att det blir lite dyrare att spela. Dock är chansen större att träffa en vinnande kombination. Vill du spela med denna ”Win Both Way” kan du förslagsvis välja att dra ner några steg på insatslinjer eller minska myntvärdet.

Bonusfunktioner och free spins i Dragon Island

För dig som fördrar spelautomater med rejäla bonusrundor, är dessvärre Dragon Island inte idealistiskt för dig. I spelet förkommer nämligen inga storartade bonusrunor, men däremot mängder av freespins-tillfällen och hela två Wilds-funktioner.

Free spins

Free spins får du som alltid när tre eller fler Scattersymboler visar sig på spelplanen. Dessa Scattersymboler illustrerar ett vulkanutbrott och i freespins-läget kommer alla vinster att multipliceras med hjälp av spelets multiplikator. Antalet free spins som delas ut i freespins-läget kommer att avgöras på antalet Scatter: 3 Scattersymboler ger dig 10 gratis snurr, medan 4 Scatters ger dig 20 free spins och 5 Scatters kommer att belöna dig med 50 free spins.

 • 3 x Scatter = 10 free spins
 • 4 x Scatter = 20 free spins
 • 5 x Scatter = 50 free spins

Wild

I Dragon Island finns det möjlighet att spela med två Wilds. Det första illustrerar som en tenndrake med texten WILD. Denna symbol fungerat som en vanlig Wild och ersätter alla symboler på spelplanen, men undantag från Scatter. Självklart kan denna Wild uppdateras till en expanderande Wild som slumpmässigt kan dyka upp under freespins-läget.

Utöver denna mer vanliga form av Wild inbjuder spelautomaten även till ytterligare en Wild-funktion: Golden Wild. Golden Wild dyker endast upp när du spelar med ”Win Both Way”-funktionen och kommer att ersätta alla symboler – återigen, med undantag från Scatter. Det som gör Golden Wilds så eftertraktad under spelets gång är att denna multipliceras med upp till 8x, vilket gör att vinsterna med Golden Wilds kan bli överraskande stora.

Spela Dragon Island gratis utan konto

Är du nyfiken på att provspela Dragon Island så kan du hos oss på SpelLandet nätcasino göra detta både gratis och utan spelkonto. För att provspela spelautomaten hos oss är det enda du behöver göra att klicka på spelets demoversion för att sedan dra igång och spela. Vill du senare spela för riktiga pengar kan du enkelt göra en registreringsfri insättning via ditt BankID för att sedan omedelbart göra en satsning i Dragon Island spelautomat.

 

Hedvig Persson

Hedvig Persson

Hedvig är en glädjespridare med mycket energi. Hennes sysselsättning är IT design, men det finns även ett stort intresse av spel. Slots som tilltalar Hedvig mest är de med mycket action, det ska hända mycket när man spelar.

Dragon Island
4.73 besökarröster

Dragon Island Slot

Dragon Island slot info:

LabelValue
Tillverkare:NetEnt
Utgivningsår:2013
Speltyp:Video slot
Volatilitet:Medium
RTP:96.6%
Hjul:5
Vinstlinjer:15
Min / Max Bet:0.01 / 0.5
Jackpott:x2500
Bonus Runda:Ja
Free Spins:Ja
MultipliersJa