Divine Fortune

Divine Fortune slot recension

Divine Fortune är en prestigefylld progressiv jackpotautomat av NetEnt och inbjuder till en mäktig och nervkittlande spelupplevelse utöver det vanliga. Själva huvudspelet är uppbyggd av 5 hjul, 3 rader och 20 insatslinjer samt ett flertal olika vinstsymboler och bonusfunktioner. Du kommer själv kunna justera dina insatser med 1 – 10 insatsnivåer samt med ett flertal olika myntvärdet.

Uppbyggnad, design och tema

I Divine Fortune är det antikens Grekland som är temat. Med symboler som avbildar Medusa, ståtliga djur och grekiska bokstäver, är spelautomaten definitivt spelet för dig som älskar antikens sagor och historia.

När det kommer till grafiken och slotsspelets ljudbild har NetEnt verkligen lyckats pricka rätt. Redan från start välkomnas du in i spelet med en mäktig introduktionsbild. Här står en Pegasus på toppen av ett berg och ser ut över molnen. Det är en himmelsk bild, och himmelskt är även vad vi anser om Divine Fortune med dess grafik, design och musik.

Under spelets gång kommer en respektingivande musik att spelas, och symbolerna kommer vid vinst att bli till liv. Vår kanske främsta favorit är pegasnus, som vid Wild on Wild-funktionen, stegrar sig över de olika hjulen.

Divine Fortune slots RTP och volatilitet

NetEnts Divine Fortune har en RTP, alltså en teoretisk återbetalning, på 96,59% och en volatilitet på medelnivå. Detta innebär att du alltid kommer du känna dig trygg när du spelar Divine Fortune då riskerna i spelet är ganska låga. Skulle du dock vilja provspela Divine Fortune slot gratis, innan du göra en insättning, kan du självklart göra detta hos oss på SpelLandet Casino via spelets demoversion.

Bonusfunktioner för Divine Fortune

I Divine Fortune bjuder man dig som spelare på 3 bonusfunktioner. Eftersom detta är en progressiv jackpot erbjuds självklart ett alldeles unikt jackpot bonus-spel, men även de klassiska freespins samt olika Wildfunktioner.

Jackpot Bonus-spel

Under själva huvudspelet i Divine Fortune kan grekiska guldmynt dyka upp på hjulen. Här gäller det att samla minst 3 guldmynt, som dessa kommer att placeras i en vit urna bredvid huvudspelet. För att lyckas samla på sig dessa mynt gäller det, att i samband med att myntet dyker upp, att en Wildsymbol infinner sig på huvudspelet. Om detta sker hamnar myntet i urnan. När du sedan lyckats samla ihop minst 3 guldmynt kommer bonusspelet att aktiveras.

Väl inne på bonusspelet kommer spelplanen att vara tom, och här ska du samla så många guldmynt som möjligt under x antal snurr. Reglerna för bonusrundan är att för varje rad som fylls med guldmynt tar du dig ett steg närmare jackpotten.

  • En rad med guldmynt (Nivå 1) = Minor Jackpot
  • Två rader med guldmynt (Nivå 2) = Major Jackpot
  • Tre rader med guldmynt (Nivå 3 – sista steget) = Mega Jackpot

I Divine Fortune är det alltså det tredje steget du ska försöka nå, och lyckas du med detta kommer du att kamma hem spelets storvinst. Alla snurr inne i bonusspelet är gratis.

Wilds

I spelet kommer du att finna Wilds, Falling Wilds re-spin samt Wild on Wild. En Wild-symbol kommer som vanligt kunna ersätta alla typer av symboler, med undantag från Free spins-symboler samt Bonus-symboler. Wild-symbolerna kommer att förkomma som en vit springare samt som en Pegasus.

  • Wild – ersätter alla symboler.
  • Falling Wilds re-spin – sker när en Wildsymbol landar på huvudspelet. Denna kommer att falla rad efter rad ner genom spelomgången och dela ut re-spin. Funktionen avaktiveras när symbolen lämnar spelplanen.
  • Wild on Wild – funktionen sker när en wild-symbol landar bakom en fallande wild. Det som sker här är att wild-symbolen kommer att expandera och på så vis täcka hela hjulet. När detta sker kommer en stegrande Pegasus att infinna sig, vilket helt klart är vår personliga favorit.

Free spins

Det är när 3 eller fler av Freespins-symbolerna dyker upp på huvudspelet som du tilldelas free spins. Får du 3 freespins-symboler kommer du att tilldelas 5 free spins, vid 4 freespins-symboler tilldelas du 8 free spins och vid 5 symboler kommer du att belönas med 12 free spins.

  • 3 x symbol = 5 Free Spins
  • 4 x symbol = 8 Free Spins
  • 5 x symbol = 12 Free Spins
Hedvig Persson

Hedvig Persson

Hedvig är en glädjespridare med mycket energi. Hennes sysselsättning är IT design, men det finns även ett stort intresse av spel. Slots som tilltalar Hedvig mest är de med mycket action, det ska hända mycket när man spelar.

Divine Fortune
4.54 besökarröster

Divine Fortune slot info:

LabelValue
Tillverkare:NetEnt
Utgivningsår:2017
Speltyp:Jackpott Slot
Volatilitet:Medium
RTP:96.96%
Hjul:5
Vinstlinjer:20
Min / Max Bet:0.01 / 0.05
Jackpott:Progressiv
Bonus Runda:Ja
Free Spins:Ja
MultipliersNej