Dazzle Me

Dazzle Me slot recension och sammanfattning

Spelautomaten Dazzle Me av NetEnt, är en helcharmig videoslots som lanserades 2016. Spelautomaten är uppbyggd av 5 hjul och inbjuder till upp till 76 fasta insatsliner. Med en RTP på 96,6% kan du i teorin räkna med att få en god återbetalning i det långa loppet, och dessutom inbjuder Dazzle Me till en låg volatilitet. Spelets låga volatilitet gör att risktagandet i spelet är längre än en spelautomat med en hög volatilitet, något som vi uppskattar i ett slotsspel.

När vi för första gången kikade in på Dazzle Me sloten blev vi positivt överraskade. Sloten inbjöd nämligen till en unik uppbyggd och de många symboler och funktioner som spelet erbjöd kom att bli högst tillfredställande för oss. Spelets tema om diamanter och charm tilltalade oss direkt och, i samklang med den inbjudande musiken, kände vi att Dazzle Me skulle bli ett intressant spelalternativ för oss såväl som för andra spelare.

Vi var frågvisa till en början när vi insåg att man bytt ut den vanliga wilds-funktionen mot en så kallad Dazzling Wild Reels. Dock förvann alla våra funderingar men efter att vi fick erfara denna funktion live. Funktionen verkar lite som handen i handsken och vi kan inget annat än att lyfta på hatten åt Dazzle Me och dess uppfriskande spelfunktioner. Både freespins-läget och dess länkade spelfunktion var även något vi uppskattade enormt. Dock kan vi ändå känna att vi saknar vår storfavorit: multiplikatorn.

Trots avsaknadens av multiplikatorn känner vi ändå att NetEnt återigen lyckats skapa en spelautomat som verkligen levererar på topp. Vi är därför mycket glada över att kunna ge denna fartfyllda och glammiga spelautomaten nästintill toppbetyg. Med ett unikt spelupplägg och intressanta bonusfunktioner rullar vinsterna in med jämna mellanrum. Du kommer garanterad inte att få en tråkig stund medan du spelar på NetEnts diamantprydda spelautomat Dazzle Me. Nyfiken på att veta mer om Dazzle me – fortsätt så läsa mer här nedan.

Dazzle Me – Uppbyggnad, regler och funktioner

Det går ganska snabbt att förstå de olika regler och funktioner som sker i Dazzle Me. När du först går in på spelautomaten kommer du att märka att sloten inte alls har samma uppbyggnad som de mer traditionella videoslotsen. Här är det fem hjul som gäller, men varje hjul har olika i antal rader och symboler.

Första och andra hjulet från vänster har tre rader och därmed tre symboler per hjul. Tredje och fjärde hjulet från vänster har fyra rader, alltså fyra symboler per hjul, och därefter har det femte hjulet fem rader och därmed fem symboler. Så, som du nu märker har Dazzle me en lite annorlunda spelplan, men detta göra spelet till något alldeles unikt.

Men vad är det då för symboler du kan vänta och vad är det för tema som bygger upp hela Dazzle Me spelautomat? I Dazzle Me är det diamanter, gnistrande ädelstenar, mjuka och klara färger samt harmoniska musikstycken som du inbjuds till. Spelautomater påminner mycket om NetEnts storfavoriter Starburst, Gonzo’s Quest och Neon Staxx, men med sin alldeles egna touch.

Både grafiken och ljudbilden i Dazzle Me är mycket väldesignad och skapar den perfekta stämningen under spelets gång. Vid första åsyn kan spelautomaten kännas en aning gammal, men detta är vad NetEnt strävat efter: att skapa en ny modern videoslots i ett gammalt traditionellt format – något som vi anser gör spelautomaten så spelvärd!

Insatsnivå, myntvärde och vinstsymboler

I Dazzle Me finns det idag 76 insatslinjer som du kommer kunna spela på. Innan du dra igång ditt spel kommer du först att kunna ställa in nivå och myntvärde. Vid nivå kommer du att kunna välja mellan nivåerna 1 upp till 10, och myntvärdet gäller från 0.01 upp till 1. Om du skulle vilja köra på maxinsatsen direkt behöver du inte göra mer än att klicka på MAXINSATS för att sedan komma igång med ditt spel.

De olika vinstsymboler som presenteras i Dazzle Me förkommer som diamanter i olika former och färger. Varje symbol representerar ett myntvärde som kan kammas hem vid en vinnande kombination. De minsta vinstsymbolerna är den blå och den gröna diamanten. Dessa två betalar ut minst 3 mynt och högst 20 mynt vid en vinnande kombination. Därefter har vi de röda och lila diamanterna som betalar ut minst 4 mynt och högst 30 mynt vid en vinstkombination.

 • Blå diamant & grön diamant
  3 x symboler = 3 mynt
  4 x symboler = 5 mynt
  5 x symboler = 20 mynt
 • Röd diamant & lila diamant
  3 x symboler = 4 mynt
  4 x symboler = 8 mynt
  5 x symboler = 30 mynt

De två symboler som betalar ut flest mynt går dock ifrån temat kring diamanter och istället tillämpas dessa en mer retrostil. Här är det retrosymbolerna guldbjällran och den traditionella slots sjuan som används som vinstsymboler. Bjällran betalat som minst ut 1 mynt men som mest 100 mynt. Sjuan, som är den mest eftertraktade symbolen i Dazzle Me, betalar som minst ut 1 mynt men därefter kan denna betala upp till 200 mynt i en vinnande kombination.

 • Guldbjällra
  2 x symboler = 1 mynt
  3 x symboler = 8 mynt
  4 x symboler = 15 mynt
  5 x symboler = 100 mynt
 • Slots 7
  2 x symboler = 1 mynt
  3 x symboler = 12 mynt
  4 x symboler = 30 mynt
  5 x symboler = 200 mynt

Bonusfunktioner och free spins

Dazzle Me inbjuder verkligen till härliga uppfriskningar när det kommer till bonusar och dess bonusfunktioner. Även om NetEnt valt att ta bort funktionsfavoriterna multiplikatorn och Wilds har man funnit värdiga ersättare till dessa bonusfunktioner.

Dazzling Wild Reels

Dazzling Wild Reels är ungefär desamma som vanliga Wilds, men med undantag att dessa inte dyker upp som en enskild symbol utan som ett slumpmässigt överlappande täcke över ett eller ett flertal hjul. Alla hjulen i spelautomaten kan övertäckas av denna unika Dazzling Wild Reels och, precis som en vanlig wilds, ersätter denna alla symboler i spelet.

Free Spins

Free spins-funktionen i Dazzle Me är mycket enkel att förstå sig på. Symbolen representeras av en skylt med texten ”Free Spins” och för att aktivera denna bonusfunktion krävs minst 3 av dessa Freespins-symboler. Symbolerna kan uppkomma var som helst i huvudspelet och kan ge upp till 16 fria snurr. Dock bör nämnas att du inte kan erhålla fler free spins under själva freespins-rundan.

 • 3 free spins-symboler = 8 free spins
 • 4 free spins-symboler = 12 free spins
 • 5 free spins-symboler = 16 free spins

Linked Reels

Linked Reels är en funktion som gör att två hjul länkas samman och får samma symboler. Detta kan dock enbart ske under free spins-rundan och sker enbart på hjulen ett och två, eller tre och fyra.

Dazzle Me slot RTP och volatiliteten

Dazzle Me spelautomat har en hög teoretisk återbetalning på 96,6%. Volatiliteten i spelet är lågt, vilket innebär att du här får chansen till att vinna mer frekvent, men i små summor. Med Dazzle Me:s höga RTP och låga volatilitet göra spelautomaten till ett perfekt val för dig som önskar få dig en längre och lugnare spelstund, utan att behöva ta för stora risker.

Hedvig Persson

Hedvig Persson

Hedvig är en glädjespridare med mycket energi. Hennes sysselsättning är IT design, men det finns även ett stort intresse av spel. Slots som tilltalar Hedvig mest är de med mycket action, det ska hända mycket när man spelar.

Dazzle Me
4.73 besökarröster

Dazzle Me slot info:

LabelValue
Tillverkare:NetEnt
Utgivningsår:2015
Speltyp:Videoslot
Volatilitet:Låg
RTP:96.96%
Hjul:5
Vinstlinjer:76
Min / Max Bet:0.01 / 1
Jackpott:x200
Bonus Runda:Ja
Free Spins:Ja
MultipliersNej