Butterfly Staxx

 

Butterfly Staxx slot recension

Butterfly Staxx är en väldigt vacker och rogivande spelautomat från NetEnt. Den tilltalande designen och den mysiga bakgrundsmusiken gör att man nästan blir som förtrollad när man spinner på hjulen.

Spelet som har temat fjärilar och blommor är utvecklat för att fungera perfekt både via dator, mobil och surfplatta. Spelautomaten har 40 vinstrader och bjuder på både wilds och scatter symboler, free spins och re spins. Inte illa! Spelet har dessutom en återbetalningsprocent på hela 96.80%.

Spela Butterfly Staxx

Är du intresserad av att testa på denna färgglada och glittrande spelautomat hos oss på SpelLandet så krävs det väldigt lite. I alla fall om du vill spela med en chans till vinst. Lägsta insatsen för ett spinn är nämligen endast 2 sek. Vill du istället bre på rejält med chans till de större vinsterna så kan du öka insatsen per spinn till hela 4000 sek.

Som de flesta andra spelautomater så innehåller även denna slot de typiska video slots symbolerna A, K, Q och J. Dessa fyra är de symboler som delar ut de lägre vinstbeloppen. Alla är värda samma och kan ge ut en vinst på upp till 20 mynt.

Premium symbolerna delar som vanligt ut lite större vinster och består i detta spel av färgglada och vackra blommor:

  • Blå blomma – Ger upp till 40 i mynt vinst
  • Lila blomma – Ger upp till 40 i mynt vinst
  • Röd blomma – Ger upp till 40 i mynt vinst
  • Guldfjäril – Ger upp till 60 i mynt vinst

I spelet så bjuds det även på en wild och en scatter symbol. Wild symbolen består av en färgglad blomma som det står wild på. Denna symbol ersätter alla andra symboler förutom scattern. Wild symbolen kan dyka upp när som helst för att underlätta att skapa en vinnande linje på hjulen. Wilden kan även dyka upp både under själva grundspelet samt under bonus rundorna.

Scatter symbolen består av en lysande lila blomma som pryds med texten scatter. Lyckas du spinna fram tre stycken av dessa så aktiveras free spins läget. Ju fler scatter symboler som du spinner fram samtidigt desto fler free spins aktiveras. Det högsta antalet free spins du kan få är 7 stycken.

De free spins som aktiveras kallas för Butterfly spins. Ett väldigt passande namn då hjulen endast kommer att bestå av kokonger och fjäril symboler. Det som sker först är att det endast är kokong symboler som landar på hjulen. Dessa symboler kan vara vilande eller aktiva. De aktiva kommer att förvandlas till fjärilar som flyger till den vänstra sidan av spelet. När de landar så aktiveras nya spins och detta fortsätter tills att alla fjärilar är använda. Då kommer den totala vinstsumman under free spins rundorna att räknas ihop och betalas ut till dig.

En annan funktion som kan ske mitt under ett vanligt spinn är att alla hjul täcks med fjärilar. Då kommer en re spins funktio att aktiveras om och om igen tills att inga fler fjärilar dyker upp på hjulen.

Summering

Butterfly Staxx är ett spel som man får lite av en myskänsla av när man spelar. Det är otroligt vackert och har samtidigt en rogivande melodi som spelar i bakgrunden.

Trots att de vanliga symbolerna inte betalar ut så mycket var för sig så finns det chans till härliga vinster tack vare alla specialsymboler. När som helst under spelets gång kan det dyka upp en re spins eller en free spins funktion som alltid betalar ut något extra.

Spelautomaten är väldigt underhållande och samtidigt väldigt fin att titta på. Man kommer snabbt in i spelet och så fort de guldiga fjärilarna börjar lysa och flaxa runt så vet man att det är något spännande på gång

Bjorn Akerman

Bjorn Akerman

Björn är en händig man från Dalarna som spenderar tid både framför datorn och ute i naturen. När Björn kikar på nya slots så är det främst design & detaljer som tilltalar honom. Han uppskattar visuellt snygga spel.

Butterfly Staxx
4.25 besökarröster

Butterfly Staxx Spelautomat

Butterfly Staxx slot info:

LabelValue
Tillverkare:NetEnt
Utgivningsår:2017
Speltyp:Video slot
Volatilitet:Låg
RTP:96.8%
Hjul:5
Vinstlinjer:40
Min / Max Bet:0.01 / 2
Jackpott:x60
Bonus Runda:Nej
Free Spins:Ja
MultipliersNej