Är du en person som tror på lycka? Lycka i kärlek, lycka i spel, lycka i livet? Ja, lycka i alla dess olika former? Då vill vi välkomna dig in i klubben! Vi är nämligen lyckosökare själva och tror på turen mer än någonsin (annars skulle vi inte tycka att casino och spelautomater var så fantastiskt roligt, eller hur?)

Något som vi tycker är intressant när det kommer till just lycka är hur olika kulturer runt om i världen ser på detta samt hur definitionen av lycka ter sig olika ut. Lycka kan förekomma i mängder av olika symboler och former, varav djur alltid varit en mycket populär sådan. Djur haft sedan urminnes tid haft en så stor påverkan på människors syn på lycka, och nu talar vi inte om lyckan att ligga på gräsmattan och bli attackerad av ett tiotals fluffiga golden valpar – nej, nu talar vi om djur som ses som lyckosymboler och som sprider ett annat mervärde för olika kulturer runt om i världen.

Så, vilka djur anses då bara de mest lyckosamma och som ger än mest lycka i livet? För att svara på denna fråga krävs det självklart en liten djupdykning och vi tänkte nu därför ta med dig på denna lilla resa. Här nedan presenterar vi några djur du kanske inte förväntade dig skulle bringa tur i livet – och vem vet – kanske du redan har någon av dessa tursamma djur hemma i ditt eget vardagsrum?

 

KattKatten

Först i listan av djur som symboliserar lycka har vi katten. Att en svart katt symboliserar otur har du säkerligen hört talas, och sedan urminnes tid har djuret blivit förknippat med ondska och mörker. Dock har det inte alltid varit så. Bland annat så var katten helig under antikens Egypten och man hyste stor respekt till detta djur. Även i USA ansåg, och anses än idag, skölpaddsfärgade katter vara ett gott omen som förde med sig både tur och lycka.

I Japan har katter dessutom haft en stor betydelse. Du har säkerligen sett den vita kattskulpturen Mankei-Neko, en glad och vit katt som ”vinkar” mot sina betraktare. Denna glada gestaltning är en symbol som enligt japanerna sprider lycka och tur med sig, och något som finns i de flesta japanska hem.

Sen får vi ju heller inte glömma kattens egna inre lycka. Det är inte många djur som har tilldelats hela nio liv, och det säger ju en hel del om kattens lycka och dess betydelse. Så, är det den kattiga lyckan med dess nio liv som du håller närmast om hjärtat tycker vi att du ska prova denna lycka i NetEnts kattiga spelautomat Copy Cats!

 

DrakeDraken

Näst på tur i vår lista av lyckosamma djur har vi den legendariska draken. Riddare och drakar har länge symboliserad de goda och de onda i den västländska kulturen, riddare som de goda och drakar som de onda. Dock ser andra kulturer helt olikt på detta och istället för att bråda ont, är draken den mest lyckosamma symbolen. Det är i bland annat Kina som draken ses som de goda och turbringande i världen.

I Kina ingår draken nämligen i det kinesiska året – drakens år. Att vara född i drakens år anses vara det mest prestigefyllda i Kina, och man kallar även detta år för kejsarens år. Drakens betydelse inom den kinesiska astrologins zodiak står för makt, framgång, men framförallt – lycka för folket.

Så, är du född i den kinesiska drakens år kan du ta chansen att prova din inre lycka i NetEnts stämningshöjande spelautomat Dragon Island. Njut av din inre drake och känn hur turen och framgång spirar.

 

KaninKaninen

Det tredje lyckobringande djur vi vill presentera är kaninen. Kaninen ingår precis som draken även i den kinesiska zodiakens cykel och står för det fjärde året. Att vara född i kaninens år anses i Kina vara till fördel för att tursamt liv, speciellt när det kommer till spel.

Det är dock inte bara inom det kinesiska kulturen som kaninen symboliserar lycka och tur. I många kulturer i Europa innebär kaninen fruktbarhet och välstånd och att ge ett barn en vit kanin i ung ålder, tror man ska kunna säkerställa ett liv av framgång och lycka för barnet.

Dock är den kanske mest förekommande symbolen för lycka, när det kommer till den glada och fruktbara kaninen, kanintassen/hartassen. Som en av världens äldsta lyckosymboler är hartassen något du kan införskaffa dig om känner otursam.

Är det kaninlyckan du söker när du ska spela på en spelautomat, så har självklart även ett tursamt alternativt för detta djur. I NetEnts Wonky Wabbits är det den vita tursamma kaninen du får möta och förhoppningsvist är turen på din sida med eller utan en hartass.

 

FjarilFjärilen

Fjärilen är verkligen en turbringande liten varelse. Fjärilen är kanske inte mest känd för att sprida lycka kring sig, men är känd för att sprida glädje och liv och har en stor betydelse inom både buddismen, i kina och i japan. I Japan anses fjärilen bringa lycka i ett äktenskap och i Kina användes fjärilen som en gåva till brudgummens utvalda brud.

I västländska kulturer anses fjärilen vara ett starkt tecken på en ny början på ett högre plan. Det är en transaktion som syftar på att man går mot bättre tider, lyckligare tider, och därmed förknippas det vackra lilla djuret med både glädje och lycka. I sloten Butterfly Staxx kan du själv få uppleva denna vackra varelsen i ett lyckosamt och magnifikt spel, som garanterat kommer att bjuda dig på enorm glädje.

 

GrisGrisen

Sist på listan – men absolut inte minst – har vi den lyckosamma grisen. I många kulturer har grisen hyllats lika högst som en fyrklöver, och då kan du nog snabbt förstå djurets värde inom symboliken för lycka. Som ett lyckodjur världen över är dock kanske Tyskland mest kända för sina gristraditioner och synen på tur och lycka.

I Tyskland är det nämligen så att grisen representerar framgång och rikedom. I landet har man som nyårstradition att ge bort en marsipangris till sina nära och kära. Denna nyårs gest symboliserar välvilja och genom att följa denna tradition önskar man andra lycka och framgång i livet.

Något som grisen även symboliserar är god ekonomi. Det är inte för inte som spargrisen växte fram eller begreppet ”svinrik” och ”rik som en gris”. Dessutom har även NetEnt förstått konceptet kring grisen och skulle du vilka prova på grisens lycka kan du alltid ta en runda i sloten Piggy Riches – en grisslot där du får följa de rika grisarna på ett lyckosamt spännäventyr.

 

En värld fylld av lyckodjur – vilken är din favorit?

Då har vi tagit oss genom en kulturell resa i lyckodjurens rike och förhoppningsvist har detta varit minst lika intressant för dig som för oss. Från katten med nio liv till den legendariska draken, hartassen och fjärilen till den lyckobringande nyårsgrisen, finns det alltså mängder av lycka och tur att hämta hem. Dessa är självklart bara några få av de många, många djur som symboliseras med lycka och tur och skulle du vilja dyka djupare inom ämnet, finns det en hel värld av information kring detta på nätet.

Nu avrunda vi detta inlägg med en liten fråga till dig: vilken av dessa lyckbringade varelser är din stora favorit, vilken tror du minst på, och vilken har du hemma bredvid dig just nu? Ta dig en tankeställare och fundera på vilken av dessa som ger dig mest lycka i livet. Och har du denna bredvid dig i soffan, ge då denna lite extra kärlek och omsorg – du vet aldrig när denna ska sprida sin lycka till dig.