Det kan hända att texten i detta avtal samt reglerna och riktlinjerna på vår webbplats ges på flera olika språk. Alla versioner ska återspegla samma principer. Om det finns någon skillnad vad gäller tolkningen av avtalet mellan de olika språken, ska den engelska versionen gälla.

Ansvarsfullt spelande

Senast ändrat: 2018-09-06

Det ska alltid vara en njutbar spelupplevelse när man spelar på vår webbplats SpelLandet. För vissa kan spelandet emellertid skapa problem. Vi förespråkar därför ansvarsfullt spelande och vill hjälpa dig att känna dig säker hos oss på alla sätt vi kan.

 1. Nedanstående råd ges för att se till att du har det bra hos oss:
  • Spela på webbplatsen för skojs skull, inte för att investera pengar.
  • Sätt gränser för spelandet innan du börjar spela. Vi erbjuder olika slags gränser som du själv kan styra när du är inloggad på ditt SpelLandet-konto.
  • Spela endast med pengar som du har råd att förlora, och spela inte med lånade pengar.
  • Ta en paus om du känner att du börjar tappa kontrollen. Om du vill ha hjälp med att ta en paus kan du ställa in detta under fliken Självvalda spelgränser.
  • Spela inte om du är påverkad av alkohol eller andra substanser.
  • Spendera inte mer pengar på spel i hopp om att vinna tillbaka de pengar du har förlorat.
  • Ägna dig åt andra intressen och hobbyer, och låt inte spelandet ta över livet.
  • Vi rekommenderar att du installerar filtreringsprogram så att barnen inte kommer åt spelsajter.
 2. Om du tror att du ligger i riskzonen rekommenderar vi att du stänger ditt konto, antingen med hjälp av självvalda spelgränser eller genom att kontakta supporten. Vi kan anpassa pausen hur du vill och genom att avsluta kontot permanent säkerställs att du aldrig kan spela på vår webbplats igen.
 3. För att spela på SpelLandet måste man vara minst 18 år gammal, eller så gammal som krävs enligt lag i den jurisdiktion som du befinner dig i, beroende på vilken ålder som är högst. Vi genomför många olika kontroller för att säkerställa att ingen under laglig ålder har tillgång till våra livespel. Att ange felaktiga eller falska uppgifter angående en spelares ålder leder till förverkande av eventuella vinster och kan leda till straffrättsliga åtgärder.
 4. Som sagt rekommenderar vi att du installerar ett filter på datorn, då ansvarsfull uppfostran hjälper till att förhindra att minderåriga personer kommer i kontakt med spelsajter. Med ett filtreringsprogram kan du kontrollera vilken typ av innehåll som visas samt blockera specifika webbplatser och ställa in lösenord för att förhindra tillgång till SpelLandet av minderåriga personer som har tillgång till datorn. Ett exempel på ett sådant filter finner du här.
 5. Det är viktigt att hålla koll på sina spelvanor. På så vis kan man ta itu med eventuella problem innan de blir för stora. Ett självbedömningstest kan ge dig en uppfattning om huruvida du ligger i riskzonen. Testet är helt anonymt. Ta testet här: stödlinjen.se.
 6. Här är ett antal organisationer och sammanslutningar som ger hjälp och vägledning:
 7. Om du har några frågor angående detta får du gärna kontakta vår support.
 8. Om vi beslutar att ändra vår policy om ansvarsfullt spelande, uppdaterar vi ändringsdatumet.